Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Допомогли уникнути стягнення незаконних відсотків по кредитному договору

Новина
14.12.2022

До Верховинського бюро правової допомоги звернувся пан Микола. Приводом звернення стало те, що АТ КБ «Приватбанк» звернувся до суду про стягнення заборгованості за кредитним договором у розмірі 20 000 грн. Чоловік розповів, що він уклав з банком кредитний договір на суму 40 0000 гривень і за даним договором він сплатив 59 000 гривень, а банк вимагає з нього ще 20 000 гривень.

Для представництва інтересів чоловіка у суді Коломийський місцевий центр з надання БВПД призначив адвоката Василя Греська.

Адвокат ознайомився з матеріалами справи та підготував відзив, де звернув увагу суду на те, що клієнтом вже погашено заборгованість на суму 59 000 грн. Спираючись на позицію Великої Палати Верховного Суду викладеної у постанові №342/180/17, що банк має право вимагати стягнення в примусовому порядку з відповідача фактично отриману суму кредитних кошті, тобто заборгованість за тілом кредиту, підготував відзив на позов банку.

«Необізнаній у банківській галузі людині важко зорієнтуватися з умовами, тарифами та правилами надання фінансових послуг, які пропонує банк, і тому банківська установа цим користується для отримання більшого, а часом необґрунтованого прибутку. Так, наприклад, згідно договору від 2013 року процентна ставка та пеня за несвоєчасне погашення кредиту не визначено, а заборгованість, власне, утворилася саме з відсоткових нарахувань» - зазначив Василь Гресько.

Проаналізувавши чинне законодавство та вивчивши матеріали справи,  Верховинський районний суд та Івано-Франківський апеляційний суд дійшов висновку, що у задоволенні позовних вимог слід відмовити, а також витрати по сплаті судового збору слід залишити за АТ КБ «Приватбанк».

Згідно даного рішення кредитні зобов’язання пана Миколи погашені в повній мірі!

Для отримання юридичних консультацій з будь-яких питань, захисту порушених прав Ви можете звернутися до Коломийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою м. Коломия, вул. Міцкевича, буд.8.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше