Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Облік і реєстрація інфекційних хвороб.

Новина
24.01.2023

Однією із основних функцій центрів контролю та профілактики хвороб є облік і реєстрація інфекційних хвороб. Протягом минулого року епідситуація у нас щодо більшості інфекційних хвороб залишалась благополучною. Спалахів чи групових випадків за виключенням ГРВІ та коронавірусної хвороби – не зареєстровано. У 2022 році не зареєстровано випадків дизентерії, дифтерії, кашлюка, кору, краснухи, епідемічного паротиту та групи інших інфекційних хвороб, що рідко виникають. В той же час протягом минулого року на території обслуговування відділу зареєстровано 42316 випадків інфекційних хвороб. Таким чином, як мінімум кожен четвертий мешканець протягом року хворів інфекційною хворобою. Захворюваність серед міського населення була у 2,78 рази більшою ніж серед сільського. Найпоширенішими хворобами, що зареєстровані у Коломийському відділі, були гострі респіраторні захворювання (31396 випадків), коронавірусна хвороба (10034 випадки), що в сумі склали 97% від всіх інфекційних хвороб. Найбільш інтенсивним епідпроцес, щодо цих двох хвороб протікав у січні – лютому, коли було виявлено 18658  випадків, що складає 44,1% від всіх зареєстрованих протягом року.

Протягом 2022 року на території обслуговування зареєстровано 66 випадків туберкульозу (серед дітей 4 випадки), що на 16 випадків, чи 29,4% більше ніж у попередньому році. Також у минулому році виявлено 8 випадків проти одного в 2021 році - хвороби Лайма, що поширюється через укуси кліщів. На високому рівні був показник захворювань групою кишкових інфекцій. Так у 2022 році зареєстровано 281 випадок проти 252, чи на 11,5% більше, ніж протягом 2021 році.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше