Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

3 березня Нижньовербізьку сільську раду відвідали представники Програма DOBRE з моніторинговим візитом.

Новина
14.03.2024

У першій частині зустрічі, яка проходила у сільській раді, сільський голова Ярослав М'якущак поінформував про результати проєктів, які впроваджувались у громаді спільно з Програма DOBRE за увесь період співпраці. Після чого обговорили проекти які реалізуються на даний час, план співпраці на майбутнє.

У другій частині зустрічі, Ярослав М’якущак разом з представниками Програми DOBRE відвідали виробництво підприємця з с.Спас Михайло Стовпюк.

Михайло Стовп’юк, засновник сільськогосподарського кооперативу "Чиста флора" та Stovpiuk Family Brand. Навчаючись на біологічному факультеті Чернівецького університету, зміг поєднати теоретичну науку з практичною народною медициною, та знаннями і віруваннями гуцулів. Згодом, збудував на власному господарстві підприємство, яке займається виготовленням фіточаїв із лікарських рослин, джемів, варення, збором грибів та ягід.

"Я пишаюся своїми досягненнями та продукцією, якої більше ста видів", зазначив Михайло Стовп’юк, а також розказав, що нещодавно започаткував виробництво лікерів, бальзамів та інших алкогольних напоїв.

У своїй роботі кооператив керується такими принципами:

  • цілющі лікарські рослини збирають на чистих землях навчені заготовачі в околицях Прикарпаття і центрі Карпат (Верховина, Рахів).
  • на кожному етапі створення продукції передбачається чіткий контроль руху сировини, від збору рослинки – до її продажу в магазині, де вона потрапляє до кінцевого споживача.
  • сушать лікарську сировину в спеціальних центрах заготівлі. Це високогірні полонини, і спеціальні пересувні сушильні машини. Основна перевага такого сушіння – сировина свіжа відразу проходить процес переробки і не втрачаються цілющі властивості.
  • лікарська сировина переробляється на найкращому Європейському обладнанні.

Продукція 100% натуральна, екологічна. Її визнали і експортується вона в країни Прибалтики, Канади, Америки, Білорусії, Молдови і т.д

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше