Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Засторога при підтопленнях.

Оголошення
02.05.2019

Минулими днями в нашому районі та місті випала значна кількість опадів у вигляді дощів. Не виключена загроза підтоплень господарських будівель, криниць і т.д.. При цьому  активуються фактори передачі інфекційних хвороб так званої кишкової групи. До них належать дизентирія, сальмонельоз, гастроентерити, частина вірусних гепатитів та інші. Звичайно основними факторами їх поширення є харчові продукти, а також вода, особливо коли в метеопрогнозах звучить інформація про можливі підтоплення територій.

Слід зазначити, що органи місцевого самоврядування, керівники  установ повинні вжити невідкладних заходів щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення протягом паводкового періоду, приділивши особливу увагу об’єктам підвищеного епідемічного ризику (водопроводи централізованого господарсько-питного та джерела децентралізованого водопостачання населення, дитячі заклади, місця відпочинку та оздоровлення населення, підприємства харчової промисловості, ресторанного господарства, торгівлі, об’єкти поводження з побутовими та промисловими відходами).

          Коломийською міськрайонною філією ДУ «Івано-Франківський ОЛЦ МОЗУ» на даний час створено мобільні оперативні бригади для проведення протиепідемічних заходів на підтоплених територіях, відбору проб питної води,  дезінфекційних та інших заходів щодо виконання плану дій на випадок підтоплення територій району і міста. Також налагоджено щоденний моніторинг  захворюваності кишковою групою інфекцій.  Епідемічна ситуація на даний час є  благополучною. Разом з тим, коли створюються сприятливі умови для виникнення і поширення цих хвороб, зокрема під час повені, потрібні оперативні санітарно-протиепідемічні заходи для їх попередження. Тому будьмо підготовленими зазделегіть. Щоб уберегтися від небезпеки інфекційних хвороб не слід користуватися невідомими, затопленими джерелами водокористування; не тільки для пиття а й для миття посуду, рук. Потрібно використовувати перекип’ячену воду, не споживати харчових продуктів сумнівної якості з порушеними термінами придатності, упаковкою. Будьмо уважними до свого здоров’я. 

Дмитро Андрушко                            лікар - епідеміолог

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше