Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Нижньовербізька ОТГ стала переможцем у «Конкурсі на найкраще використання механізмів участі громадян у місцевому самоврядуванні»

Новина
09.09.2019

Нижньовербізька ОТГ стала переможцем у «Конкурсі на найкраще використання механізмів участі громадян у місцевому самоврядуванні», який проводився серед об'єднаних громад Івано-Франківської області, що є учасниками Програми DOBRE.

Фестиваль відбувався 08 вересня 2019 року у Старобогородчанській ОТГ та поєднав, крім офіційної частини і розважальну, де нашу громаду представив вокальний ансамбль викладачів Нижньовербізької дитячої школи мистецтв, а також роботи різьбяра Василя Гриджина та твори мистецтва завідувача відділу образотворчого мистецтва ДШМ Довганюк Уляни Львівни.

Отже, за час співпраці з Програмою DOBRE громаді вдалося:

  • облаштувати новий зал засідань сільської ради, засідання з якого транслюються в прямому ефірі у соціальних мережах;
  • встановити електронну систему голосування «Голос» у залі засідань . Тепер кожен громадянин має можливість відслідкувати на сайті громади як голосує рада загалом, та кожен депутат зокрема у інтерактивній формі (згодом про це буде більше інформації);
  • запустити новий сайт громади на порталі DOSVIT, де оприлюднюються всі нормативні акти сільської ради;
  • проводити анонімні опитування щодо якості надання послуг в громаді за допомогою планшетів та спеціально створеного додатку DOBRE.Pytanniа
  • запровадити електронні петиції, що їх можна подавати на сайті громади;
  • запровадити бюджет участі – тепер активні громадяни мають можливість самі ініціювати проведення важливих для них робіт в громаді за кошти сільського бюджету. Так, цього року за ініціативи жителів, сільська рада проводила вуличне освітлення у с.Нижній Вербіж, заміну дверей клубу у с.Верхній Вербіж та благоустрій на території Великоключівського ліцею. Конкурс проектів на 2020 р. буде оголошено незабаром!
  • сформувати Молодіжну раду ОТГ, як консультаційно-дорадчий орган сільської ради. Молодіжна рада реалізувала багато проектів та ініціатив, зокрема перемогла у конкурсі DOBRE LID та отримала 5 тис.дол. на облаштування «Центру соціального розвитку і підтримки», який розміщено у клубі с.Верхній Вербіж, де активні мешканці та молодь мають можливість зустрічатися, вчитися, відпочивати; виграла та реалізувала проект по встановленню системи електронного голосування у раді; брала участь у написанні проектів по встановленні спортивних майданчиків біля шкіл громади;
  • щорічно, спільно з ГО «Центр Політичних Студій» та ГП «За прозорі місцеві бюджети» публікуємо та поширюємо серед жителів громади брошуру «Бюджет для громадян», в якій у простій і зрозумілій формі публікується вся інформація про бюджет громади. Розписано звідки беруться доходи бюджету та куди і на які видатки вони спрямовуються. Нова брошура за 2019 р. буде опублікована вже незабаром!
  • щорічно збирати серед громадян пропозиції до бюджету у формі відкритої анкети. Ви ще можете встигнути її заповнити для включення вашої пропозиції у проект бюджету на 2020 рік!
  • проводити публічне представлення бюджету на наступний рік. Спеціалісти сільської ради проводять у сільській раді слухання щодо проекту бюджету та заслуховують пропозиції громадян, надають їм роз'яснення.

Слідкуйте за оголошеннями на сайті громади, слухання про проект бюджету на 2020р. вже незабаром!

Дякуємо програмі DOBRE за створені можливості та добре навчання!

 

Новини на цю ж тему

Фестиваль до 70-ї річниці від дня загибелі повстанців.

Повстанський фестиваль до 70-ї річниці від дня загибелі повстанців "Сірого", "Яра" та "Мухи" відбудеться 2 жовтня о 15:00 в с. Великий Ключів "Царина"
Оголошення
29.09.2021

Звіт по етнічно-культурному фестивалю "Гуцульське весілля"

Звіт по етнічно-культурному фестивалю "Гуцульське весілля", який пройшов 29 вересня 2019р. у с.Мишин.
Новина
26.11.2019

Фестиваль "Гуцульське весілля"

29 вересня 2019р. у Нижньовербізькій ОТГ відбудеться фестиваль "Гуцульське весілля" Запрошуємо в с. Мишин урочище "В дубах". Початок о 13-00 год.
Оголошення
25.09.2019

Програма етнічно-культурного фестивалю "Гуцульське весілля"

Програма етнічно-культурного фестивалю "Гуцульське весілля"
Новина
23.09.2019

Сільська рада отримала звукове та світлове обладнання в рамках проекту, який реалізується спільно з Програмою DOBRE.

Вказане обладнання буде використано для проведення етнічно-культурного фестивалю «Гуцульське весілля»
Новина
10.09.2019

Фестиваль гаївок "Вербова дощечка, дощечка..."

30 квітня 2019 року с. Нижній Вербіж, початок о 12 год. 30 хв. на території церкви Різдва Пресвятої Богородиці
Анонс події
23.04.2019
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше