Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Для ліквідації наслідків підтоплень Нижньовербізька громада отримала трактор-екскаватор, мотопомпи та пожежні рукави від Програми USAID DOBRE

Новина
11.03.2024

Наша  громада часто потерпає від природних катаклізмів. Адже через територію населених пунктів Нижньовербізької територіальної громади протікають чотири гірські річки Сопівка, Лючка, Пістинька які впадають у Прут, а тому під час інтенсивних опадів повінь заливає сільські вулиці, будинки, інфраструктуру. Минулого тижня Нижньовербізька сільська рада отримала допомогу від Програми USAID DOBRE – екскаватор-навантажувач JCB 3CX, дві потужні мотопомпи HONDA та 300 м.п. пожежних рукавів для ліквідації наслідків підтоплень.

Особливого лиха громаді завдала минулорічна повінь. Тоді загинув житель с.Нижній Вербіж, було зруйновано чотири мости, підтоплено 130 житлових будинків, будинок культури, амбулаторія та школа мистецтв, пошкоджено десятки кілометрів комунальних доріг та сільськогосподарські угіддя трьох сотень домогосподарств, розмито дамби та берегоукріплення.

Нижньовербізька сільська рада за допомоги Програми USAID DOBRE розробила програму покращення комунальних доріг на 2024-2027 роки, приділивши особливу увагу запобіганню повеней та подоланню їх наслідків. Зокрема, документом передбачено очищення дренажних систем та водопровідних ровів, а також придбання техніки для усунення наслідків підтоплень. Після визначення пріоритетних завдань громада звернулася по допомогу до Програми USAID DOBRE, адже потребувала засобів, які постійно перебуватимуть на балансі громади та виручатимуть в скрутний час.

– Завдяки техніці, яку ми отримали від Програми USAID DOBRE, наша громада зможе покращити стан сільських комунальних доріг, зокрема пошкоджених повінню, – розповідає Нижньовербізький сільський голова Ярослав Мʼякущак. – Також ми тепер маємо змогу проводити своєчасний і якісний ремонт дорожнього покриття, розчищати водовідвідні рови і кювети та невідкладно реагувати на стихійні явища. Все це сприятиме створенню комфортних умов для життя у Нижньовербізькій громаді. Ми вкотре вдячні Програмі USAID DOBRE за співпрацю, яка триває вже сьомий рік, адже протягом цього часу спільними зусиллями нам вдалося вирішити багато проблемних питань.

Днями від Програми USAID DOBRE в громаду доставили сучасний екскаватор-навантажувач вартістю 2,67 мільйона гривень. Дещо раніше сюди привезли дві  мотопомпи та  пожежні рукави для ліквідації підтоплень.

Уся техніка буде передана місцевому комунальному підприємству «Благоустрій ОТГ», яке буде проводити поточний ремонт сільських доріг, розчистить рови для водовідведеня, тощо для попередження та ліквідації наслідків негоди. 

*** Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це дев’ятирічна програма, що виконується Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма DOBRE тісно співпрацює зі 100 територіальними громадами (ТГ) у десяти областях України, щоб допомогти їм реалізувати переваги та справитися із викликами, які приносить децентралізація. Програма DOBRE надає технічну та матеріальну підтримку ТГ задля допомоги їм здійснювати урядування відкрито та підзвітно; відповідати на потреби громадян; підтримувати активну залученість громадян до прийняття рішень та вироблення політик. Підтримка з боку Програми DOBRE враховує низку секторів: стратегічне планування; просторове планування; фінансове управління; надання муніципальних послуг; місцевий економічний розвиток; зміцнення спроможності органів місцевого самоврядування; практики доброго урядування; а також гендерно орієнтовані та молодіжні політики. 

Упродовж 2022-2025 років Програма DOBRE співпрацюватиме напряму із щонайменше з 60 ТГ України, аби допомогти їм подолати наслідки війни, відновити та відбудувати, і продовжувати їхню траєкторію позитивного та сталого розвитку. Партнерами Глобал Ком’юнітіз у консорціумі виконавців Програми DOBRE є Український кризовий медіа-центр (УКМЦ), Фонд розвитку місцевої демократії ім. Єжи Регульського (FSLD/FRDL), та Малопольська школа публічної адміністрації при Краківському університеті економіки (MSAP/UEK), Польща.

Новини на цю ж тему

В Нижньовербізькій сільські раді відбувся тренінг «Ефективні комунікації для громад»

Насичені два дні провів Український кризовий медіа-центр в Нижньовербізькій громаді, навчаючи працівників ефективній комунікації з різними цільовими групами.
Новина
27.02.2024

Відбулися громадські консультації щодо відбору першочергових та проблемних послуг у громаді, які потребують покращення.

Сьогодні у будинку культури с.Верхній Вербіж відбулися громадські консультації (у форматі світового кафе) щодо відбору першочергових та проблемних послуг у громаді, які потребують покращення.
Новина
04.05.2023

Звітуємо про реалізацію у 2020р. проекту «Облаштування бруківкою шкільних майданчиків для Великоключівського ліцею та Мишинської гімназії Нижньовербізької ОТГ»

За кошти Програми ДОБРЕ придбано будівельні матеріали, а за кошти місцевого бюджету проведено роботи з облаштування майданчиків. Даний проект реалізовано в рамках плану покращення послуги шкільної освіти в громаді.
Новина
20.04.2021

Тренінг «Управління твердими побутовими відходами в громадах»

12/04/2019 у приміщенні сільської ради ОТГ виконавчий директор ГО “Агенство економічного розвитку” Сергій Аверков (програма DOBRE) провів тренінг для представників закладів освіти громади, на тему: «Управління твердими побутовими відходами в громадах».
Заходи
12.04.2019

Зустріч з експертами ГО “Центр політичних студій”.

У п’ятницю, 15 березня, о десятій годині у приміщенні сільської ради експерти ГО “Центр політичних студій” в рамках програми DOBRE
Оголошення
11.03.2019

Конкурс грантів на 5000 доларів від програми DOBRE для жителів Нижньовербізької громади.

Центр Політичних Студій оголошує конкурс для Прикарпатських ОТГ
Оголошення
01.03.2019
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше